Ofte stillede spørgsmål

Du er altid velkommen til at kontakte os enten via tlf. 86 205 260 eller mail.
Vi svarer så hurtigt vi kan, mandag-fredag kl. 8-16.


LIMA står for Liability Management og er et online system, som giver dig overblik og kontrol over virksomhedens anlægsaktiver og langfristede gæld. 

Du samler al information om virksomhedens lån, aktiver og datterselskaber i ét system. Systemet håndterer realkreditlån, pantebrev, banklån, valutalån, leasingkontrakter samt rente- og swap.

I systemet kan du fx lave beregninger på, hvordan gæld og egenkapital påvirkes af forskellige rentescenarier, sammenligne finansieringsforslag og generere rapporter med udvalgte beregninger. 

(Lima er også hovedstaden i Peru placeret på østkysten af Latinamerika. Her bor 7,6 mio. mennesker, som kan 'glæde' sig over at bo i den storby i verden, hvor det regner mindst – kun 7 mm om året).

Alle virksomheder, der har langsigtet gæld, kan med fordel bruge Lima til at få overblik over deres gæld. Vi har udviklet systemet mod økonomiansatte i fx ejendomsselskaber, ejendomsadministrationsselskaber, mellemstore produktionsvirksomheder og lignende.

Du kan både bruge Lima i din egen virksomhed, og du kan bruge Lima, hvis du er økonomisk rådgiver for andre. I ’rådgiver-versionen’ kan du administrere flere forskellige kunder med mange typer lån og stadig bevare overblikket, da du kun ser én kundes lån ad gangen.

Lima findes i tre typer licenser. Prisen afhænger af, hvor mange lån du vil administrere i systemet og hvilke funktioner du har brug for.

Eksempelvis giver grundpakken adgang til at:

 • Regne på 30 realkredit, banklån eller leasingkontrakter
 • Se beholdningsopgørelse og likviditetsbudget
 • Opgøre gæld og aktiver fordelt på selskaber
 • Sammenligne omlægningsforslag til forskellige udbydere
 • Få analyse af rente- og valutarisiko

De udvidede pakker giver bl.a. adgang til:

 • Flere lån
 • Adgang til historisk backup af rapportdata
 • Beregninger på rente- og valutaswap

Vil du vide mere om priserne, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 86 205 260 eller sende os en mail.

I kan få alle de brugere, I har brug for. Alle brugere har adgang til de fælles data. 

Systemet tilgås via en krypteret webforbindelse, og der tages løbende backup af systemet. Systemet har et komplet revisionsspor, og det er altid muligt at se hvem, der har lavet en given rettelse.  

Data lagres på servere hos Vitec Scanrate A/S. Dine data er din ejendom, og Vitec Scanrate A/S deler under ingen omstændigheder data med långivere eller andre.

Nej, tværtimod. Systemet kan bruges af alle og er uafhængigt af banker, pensionskasser, kundeforhold osv.

Det gør Vitec Scanrate A/S. Vi har udviklet systemer og modeller til lånerådgivning og obligationsanalyse til den finansielle sektor siden 1986, vi har nogle af de største danske banker og pensionskasser blandt vores kunder.

Vores speciale er dansk realkredit. Svend Jakobsen har udviklet den mest udbredte model til vurdering af renterisiko for danske realkreditobligationer og er desuden ophavsmand til ideen om at bruge horisontberegninger til sammenligning af lån. Horisontberegninger er i dag bredt accepteret i bankerne og anbefales af bl.a. Penge- og Pensionspanelet. Det er med disse kompetencer og denne viden, vi har udviklet de beregningsmodeller, som bruges i Lima.

Bag Lima sidder et team af erfarne analytikere, som løbende udvikler og forbedrer systemet baseret på input fra vores kunder.

Lima er et avanceret system, og vi kan ikke garantere, at der ikke kan opstå fejl. Det vil altid være dit eget ansvar at kontrollere beregningerne og diskutere dem med eventuelle rådgivere, før du tager din beslutning.

Hvad vi derimod kan garantere er, at vores udviklere tager hånd om eventuelle fejl og løser dem så hurtigt som muligt.

 

Nej, vi har lavet systemet så intuitivt som overhovedet muligt.

Men skulle du alligevel være i tvivl, har vi tilføjet små hjælpe-tekster i systemet (men vi håber, du ikke får brug for dem).

Er du typen, som gerne vil hjælpes i gang personligt, kan du naturligvis tilkøbe en personlig oplæring. Ring til os på 86 205 260, så kan du høre nærmere.

Så kan du altid ringe og skrive til os. Vores support er gratis, og vi svarer inden for max to timer mandag-fredag mellem kl. 8-16.

Support telefon: 86 205 260

Mail: lima.support@scanrate.dk

Ja, du kan både få oversigterne, analyserne og beregningerne i en PDF. Du kan også vælge at eksportere data til en Excel-fil.

Ja, Lima kan give dig værdifuld viden om virksomhedens renteswaps - fx renteloft og rentegulv (caps og floors). Du kan:

 • Regne aktuel markedsværdi og rentefølsomhed på rentederivater
 • Analysere en kontrakts renteafdækning
 • Regne på omlægninger med renteswaps


Læs mere om renteswaps på 

 

Ja, amortiseret kostpris og kostpriskonto er integrerede nøgletal i Limas dagsværdirapporter. I en dagsværdirapport kan du se den nuværende amortiserede kostpris samt udviklingen over resten af lånets løbetid.

Nej, du skal blot åbne en browser og logge på Lima. Du kan derfor også bruge Lima på mobil og tablet.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 86 205 260 eller mail. Vi svarer så hurtigt, vi kan, mandag-fredag kl. 8-16.

Det lyder spændende – det vil jeg gerne høre mere om
Tak for din kontaktanmodning. Du hører fra os hurtigst muligt.
Der opstod en fejl. Prøv igen senere eller kontakt os på telefon 86 205 260.